fredag, oktober 21, 2011

Rävbesök

Mina slakttuppar har gått i växthuset en vecka för att rensa rent på växtlighet. De har gjort ett strålande jobb, men härom natten gick jag miste om vinterns alla goda tuppgrytor: räven kom på besök.

Fråga mig inte hur hon gjorde, men det var ett stort hål i den korrugerade plasten och växthuset var fullt i fjädrar, men alla tupparna var spårlöst försvunna. Hon måste jobbat hela natten för att få med sig alla tupparna, de var ju ett gäng, och stora var de också, minst 3-4kg i levandevikt...

Det är en väldigt försigkommen räv det här. Någon natt tidigare hade hon varit hos grannen och ätit en stor kastrull köttsoppa, och så fort vi råkat ställa en soppåse utanför dörren är hon där och river ut den. Och, det intressantaste av allt: om Tildes blöjor finns i påsen, så bajsar hon på dem med stor precision! En prydlig korv ovanpå blöjan... Revirmarkering?

6 kommentarer:

veronica sa...

näää! vilken räv! synd på tuppgrytorna, ja inte så kul för tupparna heller. Men det där med bajsandet det är nästan ett ämne för "mitt i naturen" (om ni får det på film...)

Linda Färnevik sa...

=) Vi har kommit på henne i aktion med soppåsen, men bajsandet har vi bara fått del av i form av bajsfynd på blöjorna när vi kommit ut på morgonen!

Pernilla Skällaredsgård sa...

Känner du ingen jägare som har en kamera att sätta upp? Så får ni kanske åtminstone ett gott skratt åt hans bjöjfixering.. hihi. Synd bara att dina tuppar fick sätta livet till.

Bondjantan sa...

Tråkigt! De är svårt att skydda sig mot rävar och grävlingar... Vi har ju haft några besök denna sommar/höst men inga tuppar har försvunnit utan hönor. suck.

hoppas ni klarar er utan vidare besök!

Linda Färnevik sa...

Alla andra fåglar är säkra i hönshuset. Jag vill se den räv som tar sig in där, det är rena fortet! ;-) Så det ska nog inte bli några fler förluster.

För övrigt tror jag räven är en HON, ett så företagsamt, påhittigt och modigt djur måste bara vara av honkön! (om vi bortser från blöjfixeringen. det känns mer manligt. Kanske de är två!? ;-) )

Elin sa...

Vilken häftig räv, även om det är synd på tupparna.