tisdag, november 15, 2011

Att skala vaktelägg

...är en pillig syssla. Men det finns alternativ till att skala ”på vanligt vis”!
Man kan lägga de hårdkokta vakteläggen i en blandning av vatten och ättikssprit (blanda 2-1). Först börjar äggen bubbla, och så småningom lyfts färgen av och äggen blir helt vita. Efter ca 20 minuter kan man ta upp äggen, skölja i kallt vatten och dra av ”skalen” som nu bara är en hinna. Det går snabbt och lätt och ger ett perfekt resultat! Jättehäftigt, tycker jag!

4 kommentarer:

veronica sa...

vilket bra tips! antecknar flitigt i hjärnbasen, hoppas att det kommer till användning snart.

Pernilla Skällaredsgård sa...

Men man skall väl ha lite salt i också? Det hade jag och det funkar utmärkt.

Mamma Mimmi sa...

Vad gör man med äggen - äter som hönsägg? Hur smakar de?

Linda Färnevik sa...

Pernilla: fungerade fint utan salt också!

Mimmi: man kan äta dem som vanliga ägg. Finns en del annat man kan hitta på också, återkommer med det i bloggen... ;-) Smaken är ungefär som vanliga hönsägg, men lite mer koncentrerat. Mer ägg, på något vis. Väldigt gott i alla fall!