onsdag, maj 30, 2012

Gärningsman: okänd

För en vecka sedan flyttade vår lilla vaktelgrupp ut i trädgården, mindre än 10 meter från huset, i den här kaninburen. (det är 2 burar som sitter ihop) De har trivts så bra med sol och gräs, och förstod snabbt sig på hur trappat till övervåningen fungerade.

I morse när jag kom ut var en höna döda, halvt utdragen genom det grova gallret i "våningsburen" och ordentligt rensad på allt ätbart. Otäckt, och jag planerade att stänga in dem nattetid hedanefter. Så kommer jag hem 2 timmar senare efter en långpromenad med Tilde och Tooolah; då är även tuppen dödad. Han ligger mot gallret, utan huvud...

Eftersom det är matdags så stoppar jag bara in de 4 kvarvarande hönorna i hönshuset och går in för att mata barn, och när jag kommer ut igen har rovdjuret varit framme på nytt och tuggat i sig större delen av tuppen. Mitt på dagen, mitt i trädgården! Vem är den skyldige!?! (våra katter samt hunden är garanterat oskyldiga. De var inne alternativt inte hemma när massakern ägde rum...)

Uppdaterat 1/6. Här finns bild på en av de förolyckade, som ni ser halvt utdragen genom gallret... Väljer att länka istället för att lägga upp bild direkt, alla uppskattar inte den här typen av bilder. ;-)

8 kommentarer:

nordicharps sa...

Jag undrar om inte det är en vessla eller något liknande som har varit framme.

Lisette sa...

Brrrr så otäckt! Och här i våra fredliga trakter ;). Skämt åsido , troligen en vessla. Hur ska du kunna freda dem i fortsättningen?

Linda Färnevik sa...

Jag undrar om det verkligen är en vessla... tycker att den i så fall borde gått in i buren? Det har inte den här gjort, man ser på blodspåren och hur det är ätit på dem, att rovdjuret hela tiden varit utanför buren... Men de finns ju i olika storlekar också...

De sista överlevarna har flyttat in i hönshuset igen. Tråkigt för dem att inte få sola och ha det gött ute, men just nu känner jag inte att jag har några alternativ. =(

Mian sa...

Nää så trist.
Kan det vara ekorre? De tar ju bl.a. fågelungar.

Jennie E sa...

Eller råtta, om ni har sådana. Köp svetsarnät/minknät (finns billigt på Biltema) och häfta över kaningallret, det tar sig inte heller mårddjuren igenom. Det kommer vi att göra på blivande höns/vaktel-utegården. Så trist för er!

UlricaA sa...

Räv.....vi hade en räv som var här mitt på dagen och lyckades få med sig fyra hönor....

Linda Färnevik sa...

Räv tror jag inte skulle få in nosen och kunna äta rent så mycket på vaktlarna... Har länkat till en bild av den ena förolyckade, i blogginlägget nu om ni vill fortsätta gissa... ;-)

Skaparglädje sa...

Hej! Vi har grannar som blev av med sina kaniner på exakt samma brutala sätt...det var mård, dom såg den när den försökte dra den sista stackaren genom nätet.Dom löste problemet med att sätta dubbla nät med "luftspalt" ,ca 2 dm för då når den inte in. Lycka till!