tisdag, maj 29, 2012

Hundägare

Det fanns drömmar och planer om en hund. En renrasig tikvalp (finsk lapphund kanske?) från en seriös och engagerad uppfödare. En hund att träna och tävla med. Och detta absolut tidigast om ett år.

Men ödet ville annorlunda och det blev istället en Toolah, och det redan nu på stört. En 3½-årig blandrastik (75% golden, 12,5% labrador och 12,5% bordercollie) Långt ifrån vad jag hade tänkt mig, men så här i efterhand tror jag att Toolah är absolut rätt sorts hund för oss just nu när vi har mycket om och kring oss, med småbarn och en massa projekt på gården.Visst sörjer jag lite att det inte blev den där tränings-och tävlingskompisen, men det finns ju inget som säger att vi inte kan skaffa ännu en hund, som lämpar sig bättre för ändamålet, så småningom!

Toolah är en väldigt lugn och stillsam och på alla sätt mycket mysig tjej, en behändig gårdshund med mycket blygsamma krav egentligen. Får hon bara vara med oss, hänga runt på gården och gå barnvagnspromenader med tillhörande bad i bäcken, så verkar hon tycka hon att livet är rätt så bra. ;-) Även om det finns tämligen mycket att jobba med för oss  Toolah också innan allt fungerar smidigt och problemfritt (Toolahs intresse för samarbete är tyvärr inte särskilt stort utan hon går helst sina egna vägar...), så är det onekligen rätt så skönt att grunden är lagd: hon är rumsren, kan vara ensam, åka bil, är van vid alla djuren och förstår en del kommandon. Och vi har träffat henne till och från enda sedan hon var valp, så vi känner varandra lite sedan innan ändå.

Välkommen Toolah!
(hennes fullständiga namn är Tootoolah, taget från Peter Lemarcs låt med samma namn )

(Toolah har föresten figurerat tidigare på bloggen, se här)

1 kommentar:

nordicharps sa...

Jag är övertygad om att detta är absolut bästa beslut.
Grattis!