söndag, januari 27, 2013

Årets första lamm!

Idag nedkom Berit med årets allra första lamm, och i morgon är det exakt 5 månader sedan baggarna släpptes till tackorna.  Nu tror jag dock det dröjer ett tag innan det är dags för nästa tacka, de andra ser inte alls ut att ha kommit lika långt. Men man vet ju aldrig, med de här fåren... =)

I alla fall, så visade Berit inga tecken på att det var dags hon heller, hon var lugn och åt, magen var hög, vulvan inte direkt röd eller särskilt svullen... Men plötsligt stod hon ändå där med tre fina lammungar.
Mor och barn
Tacklamm med söt brun ring runt ögat
Helvitt tacklamm
Beige bagge

Hon "valde" dessutom att lamma när det blåste för fullt och snöade på tvären. Inte för att det spelade någon direkt roll, hon valde ett fint hörn inne i den välhalmade lösdriften, men det är så typiskt får att lamma i oväder. =)

Som ni ser, så har vi investerat ytterligare lite i fåren. Äntligen grindar! Grindar och höhäckar! Åh vad det är smidigt att smälla upp lätta grindar när det plötsligt lammas, istället för att springa och hämta hammare, spik, såg och brädor och börja snickra!
Lätta och smidiga grindar från Norrgården
Pappa till de här tre godingarna är för övrigt vår fjolårsbagge Runar. Så här glad blev han när jag berättade att han blivit pappa! =)

3 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

...och vi har förhoppningsvis minst tre månader kvar :)

Baggen ser för övrigt helt galen ut. Som i sinnessjuk. Tror inte han gillar kids.

Linda Färnevik sa...

Han är lycklig och euforisk. Inte varje dag man blir pappa för första gången! (men visst, det ser lite ut som ett mass-mördar-leende...)

Pia sa...

Haha, vilken söt bagge! :) verkar jätteglad! :D