måndag, mars 02, 2015

En Bambi hos doktorn

Idag har Bambi varit på besök hos distriktsveterinärerna och fått tömt en liten böld på nosen på var. Sådana här tidigt födda kan ju vara lite känsligare för infektioner, så hon fick även antibiotika  ni en vecka. Normalt sett så undviker vi helst antibiotika pga den ökade resistensen, men när vår lilla kämpe klarat sig så här långt, kan vi inte ge upp för en lite böld, eller hur?!

Veterinären (veterinärerna! alla ville komma och beundra Bambi! ;-) ) tyckte det fanns "hopp om framtiden" när hon såg sådana här "fall" där man engagerade sig så i de små. Jag vill minnas att vi fick höra precis samma sak, fast av en annan veterinär på en annan klinik, när vi opererade hittekattungen Stumpan i sommras. Det är väl lite så, att de där övergivna, oönskade eller svaga djuren, de hamnar hos oss.

På kliniken fick Bambi även ställa sig på vågen. 3½ vecka gammal väger hon 5,4kg. När hon föddes vägde hon 1,7. Vilken fantastisk tillväxt! Det är nog gynnsamt för små flaskisar att bo inne i värmen, när ingen energi behöver läggas på att hålla kroppstempen uppe, tillgodogör man sig maten ännu bättre. =) Ett liten bildjämförelse kommer här.
Bambi idag, 3,5 veckor gammal.
Bambi 4 dagar gammal.
 Härom natten gick jag upp och fann att Stybbe somnat på soffan. Ihop med Bambi. Jag kan se de framför mig, hur de delar soffa även sedan när hon är en 70kg tung tacka, ha ha!

Inga kommentarer: