onsdag, mars 25, 2015

Fixa rummet

Alma har blivit stor, och börjar ha egna åsikter om hur det ska se ut i hennes rum, och nu har vi gjort en makeover! Det bästa med det hela är att det enda vi köpt nytt, är färg till väggarna, ett hyllplan samt gardiner och gardinstänger (till halva-halva priset. 200kr för två stänger och två hissgardiner!)

 Resten är ärvt, sådant vi haft sedan tidigare och några loppisfynd. Det känns riktigt, riktigt bra för mig, och Alma är så nöjd med sitt "nya" rum!
Sekretären fick vi när den skulle till tippen, för 7-8 år sedan, stolarna fanns på gården, gungstolen har vi fått av vänner, anslagstavlan har suttit i en skogshuggarbyscha, papperskorgen är en cykelkorg och ljuskronan hade jag i min första lägenhet
Mattan är loppis, lampan bytt med Sally, garderoben från svärmors sommarställe och porslinsknopparna från en annan garderob i huset som skulle skrotas. Lyktan och hängaren är från min första lägenhet
Sänghimlen är gjort av ett påslakan, som liksom lurviga kudden, hyllan och sängbordet är tidigare loppisfynd, sängen ärvd från morfar, spegeln har hon övertagit från vårt rum samt cylinderkudde och överkast från min första lägenhet.
2 kommentarer:

Anonym sa...

Millan i skåne:Vad fint rummet blev. Min son fick sitt första rum klart i torsdags. Jag räknade till 3 saker som är nyinköpa på hans rum: täcket, tapeten, trumset och möjligtvis någon bok i lådan. Allt annat är inköpt på loppisar, barloppisar och blocket. Tänkte bifoga en bild men får inte till det.

Linda Färnevik sa...

Tack! Visst känns det bra när man lyckas göra både barnen och sig själv nöjda med en sådan här sak! Och så mycket mer kreativt än att köpa ett närmast färdigt koncept på ikea/mio etc!