Nu har vi fått våran del av älgköttet från årets jakt. Alla i familjen uppskattar inte smaken av vilt så oftast äter vi älg och rådjur i form av färs och grytbitar, där den karaktäristiska viltsmaken inte blir så tydlig.
Nu har det blivit en riktigt god och mustig soppa, som fungerar lika bra med lamm eller nöt för den delen.4-6p
800g grytbitar
16dl vatten
800g stora vita bönor (kokta)
1 msk salt
kryddpeppar
svartpeppar
2 msk timjan
4 lagerblad
4 vitlöksklyftor
2 stora morötter
150g rotselleri
1 stor purjolök
2 msk tomatpure
2 buljongtärningar
2 msk balsamvinäger
Hackad persilja
1) Koka upp kött och vatten och skumma noga. Tillsätt salt och kryddor och koka tills köttet är mört.
2) Skala och tärna morot och rotselleri, lägg i och koka med ca 10min
3) Strimla purjo och lägg i soppan samman med bönor, tomatpure, buljong och balsamvinäger. koka 5 min, smaka av med salt och garnera med persilja.
Servera med nybakt bröd och aioli ( 2 pressade vitlöksklyftor, 2 äggulor, 2½ dl rapsolja, cayennepeppa, salt)
2 kommentarer:
Jävla mördare, döda dessa fina oskyldiga djur!
Hoppas ni får en köttbit i luftstrupen, äckel!
UHA!!
Så varken säger eller skriver man!!!!
Håll det utanför privata bloggar, sen får du naturligtvis ha din egen uppfattning-.
Religion och veganer m.fl. är som en penis.
Det är okej att ha en och det är okej att vara stolt över den,
men snälla, dra inte fram den ute bland folk och börja vifta omkring med den.
Och SNÄLLA försök inte trycka ner den i halsen på folk utan att fråga först ;)
Skicka en kommentar