tisdag, december 06, 2011

Slowfood, -långsam korvVem sa att korv är snabbmat?!?
Nu har vi för första gången provat på att göra egen korv, något som jag sett fram emot sedan vi slaktade första lammet här hemma (vilket väl måste varit -09?)

Det allra bästa var väl att jag faktiskt lyckades engagera maken i köket. ;-)

Annars blev korven bara hyfsad. Smaken var fin (vitlök och div örter), men konsistensen lite sådär, trots att jag var noga med att ha välkyld smet. Det blev liksom lite... färsbiff i korvskinn, av det hela. Kanske stekte jag dem för länge? Vi får testa oss fram, gjorde korv för ytterligare 4 middagar... Kanske kan man förkoka, och sedan bara ge dem en snabbomgång i stekpannan, så att de får lite stekyta?

2 kommentarer:

Elin sa...

En gissning? För lite fett? Annars vet jag inte hur mycket lite grövre malen korv ni äter men är ni inte vana kan det ta en stund att uppskatta den.

Jag och mannen har långt gångna planer på att göra egen korv, dock bor vi lägenhet så det får bli med köpt kött men kanske har vi förfinat det till den dagen om den kommer då vi också har egna djur.

Linda Färnevik sa...

Det är det enda jag är säker på att det INTE är, för lite fett alltså. Köpte späck och blandade med egna lammfärsen... Regält med späck också... ;-)

Vi körde med en grov hålskiva, (näst grövsta av fyra. vet dock inte vad det kan ha varit för storlek... 0,5? eller kanske ytterligare lite större...) så det kan vara det som är grejen precis som du skriver. Kanske ska vi prova med en mindre nästa gång... (eller vänja oss vid grövre korv helt enkelt! ;-))