torsdag, december 22, 2011

Vitrinskåpsmakeover

Det fula, gula (oranga!) vitrinskåpet som vi ärvt av en okänd person (den var kvarlämnad av förra ägaren till en lägenhet min mamma flyttade till -06)...) har fått en ordentlig makeover, och har, i mitt tycke iaf, gått från att vara fulaste möbeln i vardagsrummet (med hård konkurrens av andra överblivna, slitna och omatchande möbler som vi fått när släkt och vänner bytt upp sig ;-)) till att vara en av de finare! Härnäst ska jag ge mig på tv-bänken. Den är också, riktigt, riktigt tråkig!

Skåpet är målat med Annie Sloan Chalk Paint från Storegården Country Living (i kulören White Linen) En lättmålad och trevlig färg som både torkar snabbt och ger en fin yta. Jag tror dessutom att den kommer slitas på ett snyggt sätt, dvs nötas istället för att flagna...

Jag tog en seriös "före-bild" men den lyckades jag tydligen radera innan jag lade över den till datorn, för den finns inte någonstans... Hittade dock en bild från en tidigare jul där skåpet onekligen är ganska dominerande.

4 kommentarer:

gemigsinnesro sa...

Jättefint blev det :). Ger mig lite idéer om vad jag skulle kunna göra med mitt gamla furuvitrinskåp....

Linda Färnevik sa...

Nu har jag fått höra från två olika håll att det inte skulle vara samma skåp på bilderna... =/ Men det är det!

Spröjsen är bortplockade och på sidorna av skåpet har jag ersatt glaset med plywood som jag limmat på insidan... Men visst, skillnaden blev enorm, det tycker jag också.

Nina sa...

Sådan skillnad!!! Tänk att lite färg gör susen!"!Har proppat i mig mat (alldeles nyss) och känner mig som en gödgris av någon konstig anledning......och det visade sig att jag har glömt av min inloggning till bloggen......

Lejoninnan sa...

Det blev väldigt fint. Jag är inte heller förtjust i furumöbler, men ser de ut som ditt nyrenoverade skulle jag gärna ha flera stycken.