torsdag, december 01, 2011

Makroner

Utöver att baka surdegsbröd som ju varit inne ett bra tag nu, så är det tydligen trendigt med diverse avancerade små bakverk. (ju fler svåra och tidskrävande moment, ju bättre, är vad som gäller just nu verkar det som. ) Det ska vara cupcakes, cakepops, makroner (macarons)...

Surdegsbak kan jag utan vidare bocka av från baklistan, och cupcakes har jag också försökt mig på. (chokladkrämen som skulle vara i blev för hård, creemcheese-frostingen som skulle vara ovanpå för lös och rinnig... Likheten med konstverket på receptbilden var obefintlig! Mina cupcakes var bara... kletiga och allmänt misshandlade)

Cakepops då, i regel lika estetiskt avancerade som cupcakes, fast i miniformat och fastsatta på pinnar? Eh, efter erfarenheten med cupcakes så tror jag bestämt jag hoppar över det. Gäller bara att hålla bilder på kak-klubborna långt borta från Alma för hon lär inte hålla med mig alls...

Kvar har vi macroner. Dubbla små mandelbeskvier med fyllning emellan. Verkar vara något som är mer i min smak, både vad gäller att äta och baka. I recepten är de visserligen ofta grällt färgade i lila, grönt och rosa, men just färgbiten kan man ju hoppa över.

Kanske blev inte mina macroner fullt så tjusiga som på bilderna i receptet, men de blev helt ok! De mörka är smörkola (riktigt fina tycker jag!) och de ljusa är vit chokladtryffel (Otroligt, fantastiskt goda, men fyllningen blev för lös och rann lite som ni ser...) Det här var då inte sista gången den bakas macroner i det här huset, det är då ett som är säkert!

3 kommentarer:

veronica sa...

Dom ser jättegoda ut :). Var de svåra att baka?

Linda Färnevik sa...

Det tycker jag inte. Inte svåra, men omständiga. Många moment bara, och lite tidskrävande. Men väl värda arbetet, de är ÄNNU GODARE nu när de legat till sig ett dygn i kylskåpet ju!

syster yster sa...

Jag har inte provat ännu men fixat alla ingredienserna till makronerna. Finns en bra film på TV4play när leila bakar som klart och tydligt visar hur man ska göra. Tror jag ska göra röda med hallonkräm till jul färgar med rödbetor. Jag tycker dina såg ut som de ska hembakade. Cupcakes överlåter jag med varm hand till dottern somtycker de e kul.