tisdag, mars 18, 2014

Eget bås till kaninungarna

Så äntligen fick jag upp en box på 2,5 kvadrat, med stor och regäl hylla att sitta på (ej med på bild), till de ungar som fötts under vintern. 19 småttingar mellan 6 och 9 veckor huserar här nu, och mammorna får lite lugn och ro. (Alla ungar kommer förstås inte gå kvar här till slakt, får jag väl tillägga för undrande. Jag kommer inte ha 19 osorterade 3-kiloskaniner på 2,5 kvadrat)

Ella och Ester ska träffa Herkules och förhoppningsvis paras om, där järngrå blandrasen assisterar sin svarta syster med hennes tio 3-veckorsungar (varav bara hälften är biologiska barn. resterande har fått adopteras dit pga vårdslösa mammor) och Luna ska vila några månader och äta upp sig. Hon bor nu ihop med sin egna viltblåbrokiga dotter och Ellas vädurskorsningsdotter, som bägge ska sparas.
 De öppningsbara nätluckorna i taket är dörrarna från hönshusets burar, som plockades ner för 2½ år sedan. Vilken tur att jag inte slängde dem. Ibland är det bra att spara lite på gammalt skräp, de kan komma till användning! ;-)

Inga kommentarer: