måndag, mars 31, 2014

Gräsligt gult

Det är inte svårt att se vilka av hönsen här hemma som är helt frigående och vilka som går i gårdar där det ännu inte dykt upp annat än enstaka gröna strån. Äggulorna talar sitt tydliga språk! Nog för att även hönsen i gårdar har gula gulor, men gulorna hos de som går helt lösa är närmast orange!
 Det syns när man lagar mat med dem också. Dagens raggmunk är minst sagt gyllengula (köttfri måndag idag! och vi äter ändå aldrig fläsk till raggmunk, måndag eller ej. Jag är skeptisk till fläsk på många vis)
 och vispgrädden till gårdagen kakbak (försök med gluten-och laktosfri kaka, där smör byttes mot kokosolja och mjöl mot kokosmjöl, och smaksattes med lime, kakao och bitar av mango: jättegott!) blev också väldigt gul och fin av en enda gula till 3 dl grädde (i ovispat tillstånd)

3 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Ser jättegott ut och mycket nyttigare än en vanlig kaka dessutom!

Kul att jag hittade till din blogg. Den verkar mysig.

Ha det fint
/Anette

Gela sa...

Hej, vilken härlig blogg du har. Är på jakt efter lite ägg och lägga i kläckaren och hittade in hit. Har du några ägg du kan tänka dig att sälja=). Hoppas det är ok att jag lägger till dig bland bloggar jag läser på min blogg. Önskar dig en fin fin helg!/Gela

Linda Färnevik sa...

Hej och tack så mycket! =)

Visst får du lägga till bloggen, och ägg går absolut att ordna! Kika under fjäderfän vad jag har för raser och återkom gärna via mail : linda.farnevik@spray.se, för att boka ägg!