torsdag, mars 13, 2014

Mer vårbad, och lite sjukdom och elände

Heldag på sjukhuset idag, först utbildning i att komma igång med bl.a. AKK, sedan en akuttid hos reumatologen för min eländiga nacke. Efter sjukgymnastens genomgång såg hon besvärad ut, och trollade fram ännu en akuttid, till reumatologens överläkare, en timme senare. Beskedet var inte roligt, de är övertygade om att det är min reumatism som "klättrat" från bäckenet till nacken. Ja alla vill ju uppåt i hiarkin, så även reumatismen, tydligen. =(

Nu har jag tillslut gått med på att sätta in ett biologiskt läkemedel (simponi), efter att ha motsatt mig i några år. Läkaren sa att de flesta patienter bönar, ber och närmast hotar för att få den här medecinen utskriven, då den bara skrivs ut i "svårare" fall, när inget annat funkar... Medan jag, motvals käring som jag är, för övertalas under flera års tid... Men den skrämmer mig. Ny, och mycket jobbiga och allvarliga biverkningar. Nu tycks jag dock inte ha något val, det går inte att leva med den här nacken längre.

Man skulle kunna tro att hundarna hade jäkligt tråkigt när jag spenderat en heldag på sjukhuset, men snarare tvärt om. Mellan vart besök har de både fått hyfsat långa solskenspromenader och badat i sjön, och så sömn i en alldeles lagom tempererad bil där emellan. Härligt med vårbad tycker tjejerna!
Ayla tvekar en stund...
...bäst att följa efter Toolah
Helt okej i vattnet ändå!
Tjoho!
Vad har Toolah hittat på bottnen tro?


2 kommentarer:

Anja Dahlin sa...

Krya på dej!! Hoppas du får riktigt bra effekt av medicinen. / Anja

PS: Jag har 4 riktigt fina isbarhönor som jag köpte av dej maj -13. Dom värper jättefina ägg.

Linda Färnevik sa...

Det hoppas jag också, med tanke på alla risker den innebär i övrigt.

Roligt att du trivs med dina hönor!