lördag, mars 22, 2014

Första och sista jordärtskockssoppan för den här gången

Gjorde en räd i landet och tog nästan alla skockor. Några få lämnades kvar för att gro. Det blev en jätteladdning fantastisk soppa, som avnjöts med knaperstekt bacon och fröknäcke. Med tanke på hur mycket godare den här soppan blev, än tidigare provade varianter, så måste jag sätta fler skockor till nästa år känner jag!
  • 500 g jordärtskockor
  • 3 små potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • basilika efter smak
  1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.
  2. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
  3. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
  4. Tillsätt torkad basilika. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera färsk basilika och ett par varv med svartpeppar.

Inga kommentarer: