onsdag, juni 11, 2014

Trädgårdsportal

Senaste snickeriprojektet känns nog ganska färdigt nu. Det tog avsevärt mycket mer tid i anspråk än vad jag trodde. Jag är, som alltid, optimistisk i min uppskattning om hur svårt och tidskrävande ett arbete är. Framförallt när jag aldrig gjort något liknande innan. Hur svårt kan det vara, liksom?

Svaret på den frågan lyder den här gången: Ganska svårt och krångligt när det är man bygger ska vara över 2,5 meter högt och "fristående", och man är ensam om att få upp det hela. Under arbetets gång har det verkligen sett ut som skrutt och jag har gång på gång tänkt att "nej, det här går inte. Det blir inte bra. Jag lägger ner. Jag river skiten". Det har lutat åt alla tänkbara håll, reglar här, stöd där... Maken undrade första dagen om jag skulle bygga en flaggstång ;-) (ungefär så långt kom jag på 3 timmar. Reste en lång stör, snett vart det också).

 3 timmar ja. Det var ungefär så lång tid som jag trodde det skulle ta att bygga den
här portalen över grinden. "En förmiddag", tänkte jag. I verkligheten stämde det inte riktigt. Jag har inte tagit tiden, men iaf 6-7ggr min ursprungsuppfattning om tidsåtgången landar det nog på.

Men nu står iaf resultatet klart att skåda! Jag är glad att jag inte gav upp på vägen, för det blev jäkligt bra! (Det brukar jag tycka i slutändan, även om jag tvivlar innan. Jag måste bara göra om och göra rätt några gånger, testa mig fram. )2 kommentarer:

Christina i Grannäs sa...

imponerande!

Hanna sa...

Men oj så snyggt det blev! Kanonfint, mycket bra jobbat!