fredag, juni 27, 2014

Vad kan det bli av det här...?

Ett stort plaströr, en hink, en platonmatta (dräneringsmatta)
 Jo. Den fina krukan som jag la upp bild på igår!
Det här var mitt allra första krukförsök. Det var ett helsike att få ut krukan i formen. Jag fick faktiskt såga isär röret (men det går att använda igen om man bara spänner ihop det med spännband eller liknande!) och i övrigt har jag lärt mig att jag ska smörja innerkrukan med olja näst gång. Och försöka vibrera ut luftbubblorna bättre. Som synes på närbilden har inte betongen riktigt fyllt ut överallt och det har blivit en del luft i "plupparna" på krukan. Men fin blev den ändå!

Det här var egentligen bara ett första försök. Min plan är att gjuta dubbelt så höga krukor att ha vid dubbelgrindarna högst upp i trädgården. Men om det blir så, då är det tur att jag har en stark make, för de lär ju väga närmare 50kg/st! =)

2 kommentarer:

Jonna sa...

Aha, smart!

Vad är det för spännande plantering där bakom då, några buskar...?

Linda Färnevik sa...

Planteringen där bakom är egentligen ingen plantering. Det är bara förvaring av tre avenboksplantor som jag tar hand om över sommaren för en kunds räkning. Nu får de fylla ut längst ner i köksträdgården där det inte blir några bäddar i år.

Kantningen är överblivna betongplattor som bara ställts på högkant och där innanför står plastkrukorna. Snabbt, enkelt... men det ser hyfsat ut, och det blir mindre naket nere vid staketet! =)