fredag, december 25, 2009

Bästa julen

Vilken underbar dag det blev igår! Bästa och finaste och mysigaste julen på länge, kanske någonsin!

Dagen började med att vi blev väckta tiiidigt av Alma som glädjestrålande meddelade att tomten måste varit här hela natten och jobbat, för det stod en vacker gran i rummet, med PAKET under!

Hon fick öppna ett par paket där strax före sex på morgonen, och iklädd dinosaurietröjan som låg i det ena, lekte vi på golvet med kapplastavarna som fanns i det andra en bra stund. Sedan lämnade jag Alma & stybbe uppe framför djungelboken, och gick och la mig och sov igen. =)

Syster Hanna och min far med sambon Birgitta kom, och jag lånade med mig Hanna ut för en slädtur efter en pigg men mkt duktig Dimma, vi fick provat både att köra över en stor sten som doldes under snön, och nästan välta, och en härlig galopp, allt akompanierat av bjällerklang!
Hemma igen, bidra lite till julmatsbestyren, men bara lite, för det mesta hade Stybbe och min pappa ordnat under tiden. Fantastisk god mat, som alltid här på jul. Och proppmätta blev vi, också det som vanligt. =)

Efter Kalle anka (ja, vi valde KALLE framför ANNA. Anka, alltså. =)) såg vi en underlig figur komma gående längs uppfarten: Tomten!

Alma gömde sig under bordet innan hon hjälpte farbror tomten att släpa in julklappssäcken, och med säcken väl inne i rummet ropade hon : "God Jul på er!" Helt klart blivande tomtematerial, vår dotter! =)


Många fina och roliga och lekvänliga julklappar blev det, och några som framkallade muntra skratt. Efter någon timmes pärlplattspysslande tog Alma med sig sin nya tvehövdade dinosaurie från Hanna och kröp ner mellan ko-lakanen från Sally, och somnade snabbt efter en händelserik dag.

Jag & Stybbe stannade upp några timmar till (eh, några blev snabbt till 9, vi satt uppe större delen av natten faktiskt) och spelade sällskapsspel och åt chokladpraliner, det är inget vi brukar göra, men det kan nog bli en vana, för det var både roligt och mysigt!

Ja det var våran julafton det, den vitaste och trevligaste av de jular jag minns!

7 kommentarer:

Göran sa...

Vilken tur att ni fick en så härlig jul, när haft oturen att få in en så bedrövlig julgran;-
En god gemenskap betyder så mycket mer än allt det materiella...
God fortsättning på er hela gänget

Familjen Andersson sa...

Haha Göran, du är ju jättekul :)

Tänk vad lite snö kan göra, det måste vara därförsåmånga haft en ovanligt bra jul :)

Familjen Färnevik sa...

*skrattar* Ja men det är iaf våran egen gran, ingen "köpegran" eller än värre plastgran! Vi har inte så mkt att välja på här, har bara lövskog, och det här var det bästa vi kunde prestera från egna marker. =)

lilian sa...

Det är väl inget fel på den granen!!!
Jag såg inte att den är bedrövlig förrän Göran sa det.
Tur, Linda, att din farfar inte är med-----var inte granen perfekt, sågade han av felplacerade grenar och borrade nya hål åt dem.....:-)
kram ma

Göran sa...

Jag lovar, jag ska inget säja till din farfar.
Vilken tur i alla fall att det fanns EN gran i lövskogen.
(hoppas jag inte gjort så hela släkten gått i taket nu, det var liksom inte meningen)

*viskar* jag har plastgran *säg inget till nå´n*

Familjen Färnevik sa...

HA HA HA! Om man har PLASTGRAN har man ingen rätt att uttala sig om den äkta varan, Göran, så är det bara! *asg*

Farfar är död sedan många år, så det är jag inte bekymmrad över. trior inte att han går igen och möblerar om bland grenarna, även om det kanske skulle behövas. =)

Ulrica sa...

Åh vilken härlig jul ni verkar ha haft! vi hade oxå en riktigt härlig julafton, trots min förkylning som kom krypandes. Nuhar jag tvingats att ligga i soffan och äta praliner och se på tv, men å andra sidan värre kan man ha det :O) God fortsättning! Kramar Ulrica