onsdag, december 02, 2009

Biolog design dag 2 & knäckkok

Ner till tidaholm igen, med opeln den här gången. Problemet med bakrutan är åtgärdat med hjälp av ett rakblad, solfilmen är borta och man kan åter se ut, kändes mkt bättre!

Vi fortsatte kursen med att fundera på och prata om vad som gjorde att arbetsgivare valde som de gjorde, och hur vi kunde påverka deras val på olika sätt. Sedan avslutade vi med att själva gå igenom vad vi gjort i livet, var vi bott, vad vi jobbat med, vad för utbildningar vi gått, vad vi gjort och vad som hänt oss privat, och hur vi hade känt och mått vid olika tidpunkter. Det fanns ju en hel del att skriva ner om mina 25 år, och då ska vi inte tala om hur mkt min bordsgranne hade att skriva ner, för han var mer än dubbelt så gammal som jag. =)

Idag var det dax för första juliga matlagningen (okej, kanske inte mat egentligen... men iaf godis!) också, knäckkok. Jag påbörjade det hela, men avbröt efter att ha hört bjällerklang ur högtalarna och tog ut Dimma på en körtur istället, med bjällerkrans på förstås. =) Vacker, vitt och kallt, och fullmånane som lyste upp våran körtur. Himla fint (fast lite trist med fruset och barmark, blir nästan bara skritt då ju...)

Väl inne igen tinade jag upp med lite glögg samtidigt som knäckkoket fortlöpte. Det tar ju några timmar att koka knäck, så vi tittade på bönderna på tv och framåt 22 var smeten äntligen perfekt. Jag hade kokat dubbel sats, så det var tur att vi var två som kunde hälla upp det i formar. Riktigt mysigt att göra knäck tillsammans "mitt i nastten" och dessutom tror jag de över 150 knäckarna blev jäkligt bra. Jag gillar inte knäck som inte går att "skala", men de här blev fasta och fina...

3 kommentarer:

nordicharps sa...

Och vackra!

Göran sa...

Har du så´n diciplin så knäcken räcker ända tills jul? Det är inte dåligt.
Just nu håller jag på o bakar vörtbröd efter recept som du lade ut innan jul i fjol. Jag gjorde det i fjol och det blev kanon. Blir det lika bra i år lägger jag ut en bild på min blogg och hänvisar till dej och receptet.(Jag har kollat - det ligger kvar)

Familjen Färnevik sa...

Nej nej göran, inte tusan räcker de tills jul. De kommer vara slut senast i mitten av december. Men när det väl är julafton brukar det iaf för mig vara mer än tillräckligt med bara maten! =)