torsdag, december 31, 2009

Det gångna året 2009

Nu går år 2009 mot sitt slut, och jag måste säga att i det stora hela har det varit ett bra år! Vi har fått snurr på vedförsäljningen och företaget, dvs gården, går nästan plus-minus noll i år trots div maskininvesteringar, en bra början tycker jag! Det har till och med varit så, att vi inte har haft ved nog för att tillfredsställa alla kunder, lovande inför nästa år då vi planerar att klyva betydligt mer.

Huset har fått nytt tak och blivit målat, hönsen har fått utegårdar, hästarnas nya lösdrift är påbörjad, fårflocken har blivit dubbelt så stor och hönsflocken likaså.

Jag har äntligen tagit mig i kragen och tagit körkort, ngt som blev betydligt billigare än förväntat, och det känns SÅ BRA! Att jag inte fick tummen ur tidigare förstår jag inte. Ny bil blev det också, som jag är himla nöjd och glad för även om det tar mig ett bra tag att betala tillbaka på den.

Hur har det gått med årets nyårslöften då? Jo, helt ok tycker jag faktiskt.
Löftena för 2009 var:
1) jag ska gå till tandläkaren under 2009. Det var 5-6 år sedan sist...
2)Jag ska inte heller detta år köpa en endaste limpa bröd. Här ska enbart förtäras hembakt.

1:an bockas av utav vidare, tandläkarbesöket blev av och inga hål nu heller. Punkt nr 2 har inte uppfyllts helt, men närapå. Under min nästan 2 veckor långa sjukhusvistelse under hösten köpte Stybbe bröd till sig och Alma, och vid några tillfällen, 2-3 st? har vi köpt korvbröd som snabb och enkel lösning när vi velat grilla korv. Men det känns okej, det var nära nog. =)

De övriga planerna för året har jag/vi också lyckats helt ok med, i perioder har vi nästan enbart ätit vegetariskt och och en stor del av året nästan uteslutande ekologiskt. Sedan blev våran inkomst ganska många tusenlappar lägre, och vi fick köpa mer "billig skit"-mat. Trist och framförallt i början väldigt jobbigt, men allt kan ju inte bli perfekt heller. Utöver lite korv emellanåt, har det varit i princip fritt på halv-och helfabrikat iaf, och en hel del har vi odlat själva, samt att det blivit en hel del eget kött (kanin, kyckling, lamm och vilt), så det känns bra!

Nya året, ja vi fortsätter väl på den inslagna linjen. =) I övrigt har jag inga nyårslöften i år, bara nyårsönskningar, och de behåller jag för mig själv. =)

3 kommentarer:

nordicharps sa...

Jag hoppas att både du och jag kan ha som löfte att träffas oftare!! Jag saknar er oerhört mycket.

Stora feta långa Nyårskramar till er alla inklusiva alla djuren, och så ses vi nästa år!

Koola Viola sa...

Det låter ju som ett toppenår, både brödbak och kött från egen gård är ju fantastiskt. Gott Nytt År önskar jag dig :o)

malin sa...

Härligt härligt !!
Men jag håller med, hur lätt är det att köpa ekologiskt när man verkligen inte har råd...?
God fortsättning !