söndag, december 06, 2009

Andra advent

Så var det andra advent, och julmarknad i Floby. Det var bättre i år, mer människor och fler stånd. Fru Andersson sålde fantastiska hemgjorda praliner och karameller av olika slag, och medverkade även i år som värshusvärdinna i den levande julkrubban. Julkrubban ja, Alma uppskattade den verkligen, hon tyckte "teatern" var jättebra!Väl hemma igen var det dax för bakning av det som Stybbe tycker är allra viktigast till jul: vörtbröd. Hela december äter vi nästan inget annat bröd här hemma så det blir många bakomgångar. Rekomenderar återigen för det recept som blev vår favorit förra året! Lite godis hann jag förstås också med, oj vad det är roligt att göra godis! Och gott och äta, också... =) Utgick från gårdagens chokladfudgerecept, med bytte ut nötterna mot skållad mandel och använde vit choklad + lite pressadcitron. Smeten blev lite lösare men var rullbar, så den rullades till kulor och vändes i finhackad mandel. Hysteriskt gott blev det, inte särskilt mkt fudge över det hela dock, snarare tryffel. Men det går ju att leva med! =)

2 kommentarer:

Göran sa...

Instämmer om vörtbrödet. Det har numera även blivit min decemberfavorit.
Som extra bonus har jag fått dricka svagdricka hela helgen. I min affär fanns det bara på literflaska och degen krävde endast 33 cl.

Familjen Färnevik sa...

Hm, här bakas så mkt så maken fick inte dricka ngn svagdricka, och dottern fick ingen julmust. Allt blev till bröd. Frysen är full! =)