lördag, juli 21, 2012

Kåluppdatering

Det har inte blivit något av kornmjölet ännu, har nämligen varken sett till larver eller ägg trots att jag letar ihärdigt... Å andra sidan har fjärilarna börjat dyka upp först nu, så vi får väl se vad som händer.... (värsta kålkatastrofen uppstod först i början av septemeber sist) Men någon är det i alla fall som tuggar en del på bladen i pallkragen utan tomater.
 I pallkragen MED tomater däremot, verkar det i princip inte vara en enda tugga taget, kålplantorna är fantastiska! Och tro det eller ej (enligt permakulturkunnande så avskyr tomater kål...), så trivs tomaterna ypperligt också, växer så det knakar, blommar i överflöd och har satt en hel del frukt. Kanske är kombon kål-tomater verkligen något att satsa på inför kommande år?
2 kommentarer:

veronica sa...

det finns inga vetenskapliga undersökninagar på det där så man skall definitivt ta de rådande råden med en näve salt och testa sina egna kombinationer, men din låter spännande, tomater luktar ju en hel del och det gillas kanske inte av fjärilarna?

David sa...

Det kan vara duvor/fåglar som hackar på kålen, om du ej sett mask. Sniglar brukar även dem gilla kål.det förklarar ändå inte det lyckade tomatförsöket.