söndag, juli 01, 2012

Odlingarna 1 juli

 Vart är sommaren?! Det är kallt... Allt värmeälskande; gurka, squasch, bönor, majs, aubergine mm växer knappt alls i det här vädret. Jättetråkigt är det. Så här ser det i alla fall ut i köksträdgården just nu.
Det är skillnad på ärtor och ärtor. Sockerärtorna (th) är 1,5 meter höga, sparrisärtorna(tv) knappt 1,5 decimeter, ändå är de satta samma dag.
Blomsterbönorna har bara precis börjat slingra sig uppåt...
Majsen. (bönor runt om) Här händer inte mycket...
Mörötter och rödbetor är i alla fall frodiga ovan jord
Inga larver bland kålen så här långt. Fjärilarna gillar väl inte heller den kalla sommaren. Men kålen är fin, jättefin, planterad i ren kompost och täckt med gräsklipp verkar den trivas!
Växthuset. Jordgubbarna har fått nät över sig som skydd mot fåglarna
Örtlandet
 Luftlöken ser underligare ut för var dag som går
 Och libbstickan slår alla rekord i år, den är närmare 3 meter hög!
 Även björnbären verkar trivas med klimatet, de nya skotten är redan över 2 meter
och bär ser det ut att bli gott om på fjolårsskotten, om de bara hinner mogna, vill säga...
 När vi ändå är inne på tillväxt, så har äntligen min fläderbuske satt lite fart! Jag planterade den 09, och sen har den sett likadan ut, liten och klen och utan nya skott, i 3 år. Men nu händer det grejer!
Och så till sist, det som växer allra bäst. Ringblommorna. Jag har tidigare i det närmaste tyckt illa om gula och orange blommor, skrikiga i färgen, men nu är det precis det som tilltalar mig! =)

(Här finns bilderna från 1 juni)

1 kommentar:

veronica sa...

men vad din kål ser fin ut! man får vara glad för det som fungerar i år. hemma är det nog också kålen som verkar klara blötan bäst. och sallat och sniglar. hoppas på rejält med sooool nu!