lördag, juli 28, 2012

Ombyggnationer i hönshuset

...igen, alltså. Jag gör ju vissa ändringar med jämna mellanrum (senast tillbaka till ursprunget), ofta beroende på hur jag mår i kroppen, och därmed hur mycket fåglar jag anser mig kunna ha.

Nu har jag ju blivit med duvor, och vaktlarna har länge varit i behov av mer utrymme, så det var bara att riva allt på hönshusets högra sida (dvs bänk, burar och skåp) Bakom skivan som var burarnas bakvägg gjorde jag det här fyndet. Hönorna blev glada i alla fall, och gjorde processen kort, så att säga. Man ser verkligen hönsens släktskap med t-rex, när de får fatt i ett musbo!
Där det nu varit bänk, burar och innerst ett stort skåp, blir det istället ett smalt skåp närmast ytterdörredörren (där elskåp, termostat till golvvärmen mm finns och det ändå inte kan gå några fåglar) och resten blir en ca 3 kvadrat stor voljär där vaktlar och duvor gemensamt får husera. ("pinnarna" på golvet visar ungefär hur jag tänkt att voljären ska gå)
 Det kommer även finnas en lucka ut till ytterligar en lika stor voljär utomhus, främst tänkt för duvorna men kanske kommer det så småningom till en vaktelanpassad utgång också, vem vet. (Duvorna kommer så småningom även få flyga fritt är det tänkt, om det fungerar med tanke på att här är ganska rovfågeltätt.

Det som kommer saknas i hönshuset nu är väl plats för foder, innan har jag ju haft tunnor stående under bänken, men jag har ändå  inte använt dem på länge. Jag har så mycket fåglar nu att varje gång jag fyller på går det åt en hel säck. Då kan jag lika gärna hämta säckarna direkt från ladugården, det blir mindre jobb än att först fylla tunnor 2ggr/vecka, och därefter fylla mathoar från dem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är igång ser jag!! Det blir säkert jättebra. /Anna