lördag, april 18, 2009

Kaninkött

Jag tänkte vi skulle "tillverka" vårt eget kaninkött, mycket nyttigare, billigare och mer etiskt försvarbart än det snabbproducerade gris och nötköttet på butikens hyllor... Eftersom jag (än så länge) är för blödig för att sköta själva slakten själv är jag mycket glad att vara vän med en erfaren kaninslaktare så det löser sig bra! =D

Idag har jag hämtat hem en första kanin till avelsgruppen, en 8 veckor gammal hona av rasen fransk vädur. Än så länge är hon liten som en dvärgvädur ungefär, men om några månader lär hon komma upp i den imponerande vikten 5-6kg!

Mycket keligare och lugnare kanin än så här går nog inte att hitta, gisses vad social hon är. Alma har haft henne i knäet halva eftermiddagen. Toppen att slå två flugor i en smäll; keldjur och matproducent! (observera att vi inte ska äta denna kaninen, utan den ungar vi föder upp)

1 kommentar:

Skällaredsgård / Pernilla sa...

Vilken lycklig tös du har som får växa upp med grisar, hönor, kaniner, hästar och får. ( glömde kanske något) Det är inte alla förunnat. Du får hälsa henne GRATTIS i efterskott!!!!

Kram