torsdag, april 30, 2009

Potatis ovan jord

Tänkte skriva att idag kom potäterna i jorden men insåg att det inte stämde riktigt. Potatisen är i år satta ovan jord och täckt med ett tjockt lager halm, ska bli spännande att se resultatet av det här sättet att odla! Har satt Asterix och Arielle i år. I övrigt har vi idag ätit egen tupp för första gången, kändes som ett stort steg framåt, att äntligen kunna smaka vårt eget efter allt arbete som det är med djuren. Otrolig skillnad mot menlös köpekyckling som är gulblek i färgen och oändligt tråkig i konsistensen. Vår egen tupp hade både färg, smak och struktur på köttet och gjorde sig fint på grillen till hemgjord potatissallad med mycket äpple i!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad spännande med dina potatisar. Har tänkt att det skulle vara kul att testa med täckmetoden men det har aldrig blivit av.

God odlarlycka!

Mimmi

Linda Färnevik sa...

Tack! Hoppas det går bra! Öste på nästan 1½ kubik vatten och vi får hoppas det räckte... Spännande är det iaf!

Anna sa...

Jag tänkte med odla ovan jord iår, men det ser ut som om du har lagt nån täckduk under med.. har du det? Växer inte rötterna ner i jord alls? Jag trodde man skulle lägga dem på jord och sedan täcka med halmen...men jag kanske har fått allt om bakfoten

Linda Färnevik sa...

Nej nej, ingenting under, ingen duk eller så. Potatisen är lagd direkt på jord-kortklippt gräs.

Jag har gjort precis så som du tror att man skall. =)