söndag, januari 22, 2012

Alternativ till att krypa

Sedan en dryg månad tar sig Tilde fram tämligen bra på golvet, men inte som man kanske förväntar sig. Hon kryper inte, utan kör på sin egen stil; hasar sig fram på rumpan, med ena benet bak, och andra fram. Och tungan ute. (Alma hade också alltid tungan ute när hon kröp i den här åldern, och Stybbe tenderar att ha tungan i mungipan när han koncentrerar sig... Släktdrag!?!)

Det har hänt så otroligt mycket sista månaden. Utvecklingen bara springer fram just nu. Från att inte sagt annat än "aaaa" och "ähhh" till att babbla långa haranger med både konsonanter och vokaler, i princip över en natt... När hon inte rumphasar så ålar hon, hon reser sig mot allt möjligt och knallar omkring mot gåstolen (alltså inte i, utan mot, som med en gåvagn) och hon står själv utan stöd och vill gärna gå. Men det blir max ett ministeg och sedan står hon på näsan... Hon är även väldigt social och orädd, vill gärna sitta i famnen hos främlingar och sträcker ut armarna för att bli upplyft av vem som helst: äggköpare, icas personal m.fl. ;-)

Förövrigt mår Tilde väldigt bra nu! Utöver div förkylningar och krupp som hon dragit på sig, så fungerar allt så bra. Förstoppningen som hon dragits med sedan ca 1 månads ålder, är borta sedan mitten av december (utan lösande medecin eller plommon!), hon äter riktigt bra och har även börjat dricka en aning bättre. Sedan 1:e december har hon bara kaskadkräkts 5 eller 6 ggr (röntgen visade för övrigt ingenting onormalt) och sedan en dryg vecka har vi på prov tagit bort nexium också: och det verkar fungera! Det känns helt underbart att hon äntligen får må bra!

1 kommentar:

Anna E sa...

Heja Tilde! Hoppas det håller i sig.