söndag, januari 01, 2012

Odlingarna 1 januari 2012

Jag gör ett nytt försök och fotar i år, förhoppningsvis är jag flitigare i år än i fjol då det bara togs bilder under högsäsong.

Jag har slarvat en hel del med höststädningen av odlingarna inser jag när jag ser bilderna. Eller rättare sagt, höststädningen har uteblivit helt. Bäddarna är fulla i gammalt ogräs och nedvissnade grönsaker, och växthusglaset fullt i alger... Men det här är den ocensurerade verkligheten, varsågoda! ;-)Planen är att göra om helt i landen. Bäddarna står för tätt, det går väl an i början av säsongen men sedan väller grönsakerna ut över kanterna och i de smala gångarna växer sig ogräset sig högt och allt blir bara en enda trasslig röra där det knappt går att ta sig fram... Dessutom är det nu en salig blandning av bäddar med olika mått vilket gör det svårt att klippa kanterna med åkgräsklipparen...

Jag har tänkt att bygga egna bäddar, till att börja med 4 st, ca 1*4-5 m eller så, i 2" plank... Och ha markduk i bottnen, även i gångarna. (och allra helst lägga betongplattor på gångarna, om det går att komma över sådana) Dock är det här inget jag kommer lyckas få färdigt i år, men kanske kan jag få byggt en och bytt ut i alla fall?
I växthuset måste dörren lagas, och några plastskivor bytas där det gått hål. Jorden i bäddarna skall fyllas på med kompost, och innan det är dax att plantera in växter krävs det en regäl tvätt, men annars är det inget som skall ändras där i år, vad jag har tänkt i alla fall.

5 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

God fortsättning på 2012! Jag är säker på att ditt odlande kommer att gå helt strålande i år och planerna för odlingslådorna låter kloka. Jag längtar så efter att få komma igång på mina nya stora ytor framöver - bara ett litet husbygge som ska komma igång först.

Linda Färnevik sa...

... och en bebis, eller hur!? ;-)

God fortsättning själv, jag hoppas du har rätt ang mina odlingar!

Bondjantan sa...

Ååå det blir nog bra. Sakta men säkert. Jag ska också styra om i trädgården ganska mycket i vår... nya planer är ju så roligt.

Allt gott till Er 2012!

Frida sa...

Hej! Jag har följt din blogg ett tag och läst mycket om dina fina odlingar=)... Tänkte bara höra hur många kvadrat ditt växthus är? Ska börja bygga mitt nu när det det börjar bli lite varmare... /Frida

Linda Färnevik sa...

Hej Frida! Kul att du hittat bloggen! Mitt växthus är på ca 10 kvadrat, men jag kan rekomendera dig att göra det större: man har ändå alltid för lite odlingsyta! ;-9