fredag, januari 13, 2012

Hexagonkofta -variant

I går morse födde en vän en liten dotter, och när jag såg bild från förlossningen kände jag ett starkt sug efter att uppleva det där igen... Just det är ju dessvärre inte aktuellt, men jag kunde ju åtminstone virka en pytteliten kofta till tösen! Virkning är förvisso ett väldigt klent substitut för att föda barn, men bättre än inget tänkte jag!? ;-)

Det fick bli ännu en hexagonkofta av restgarner (dilemmat med restgarner är att jag inte kan bedömma hur mycket det går åt. Så nu räckte garnet bara nääästan till koftan, och jag fick åka och köpa ett nystan till (dessbättre fanns det i samma färg!) Men resultatet av detta är ju att jag nu har mer restgarn än innan jag började på koftan!) , och som vanligt kan jag ju inte låta bli att ändra i mönster så den här är lite annorlunda än den första jag gjorde.

För att få smalare ärmar så virkades de sista varven endast på tre sidor, och ena hörnet i hexagonen trubbades av för att jag inte ville ha någon krage den här gången. Underliga hexagoner, det här. Storleken är ungefär 56 tror jag. Pytteliten! (tänk att det inte var många månader sedan Tilde var så där liten... oj oj vad snabbt små barn blir stora!)


Fotomodellen heter Stordockan och drar normalt stl 62. Därav att ärmarna är i kortaste laget. ;-)

4 kommentarer:

nordicharps sa...

Någon gång får du titta igenom min mammas knappburk, stor som en A4 ungefär, alla knappar från mina små koftor och flickklänningar och jackor... Och alla andras, förstås!

lilian sa...

Jag blir lika imponerad varje gång!

Ändra mönster så, skulle jag inte fixa.

Du kommer att klara en star shaped vest, bara du ser min. Den kommer nog nästa vecka i en brevlåda nära dig.

kram

saraidjurriket sa...

Oerhört söt liten kofta!

Linda Färnevik sa...

Sally: spännande!
Mamma: Tack. Det är inte att ändra som är svårt, det är att låta bli att ändra! =)
Sara: tack! =)