onsdag, januari 04, 2012

Min omständiga filt är färdig!

Eller är den det, föresten? Jag fantiserar lite om att fortsätta utveckla den till en stor soffpläd, så jag har låtit bli att kanta ena långsidan. Om fantasierna blir verklighet återstår väl att se dock. =)

Filten tog inte sååå lång tid ändå, drygt 2 månader... Det är jag vara nöjd med ändå, men tanke på att virka inte precis är det enda jag har att göra om dagarna...Den "färdiga" filten mäter 70*180cm, och som framfår av rubriken så sydde jag faktiskt ihop rutorna. =) Garnet är mestadels restgarner av akryl, även om det förekommer lite raggsocksgarn mm här och var, och jag köpt till något nystan. (samt det svarta, svart restgarn var en bristvara)
Filten täcker nu lilla hallsoffan, vilket ju faktiskt var den ursprungliga planen. (och det hade därmed räckt att jag virkat 65 rutor, men men)Trots att jag är lite trött på att virka mormorsrutor (eller främst trött på att fästa minst 10 trådar för varje virkad ruta... Totalt handlar det om ca 1000 fästa trådar på den här filten), så är jag mer mormorsrutefrälst än någonsin, de är ju så fina... Och jag är sugen på att göra fler filtar, till både kökssoffan, och gungstolen, och... Jag vill ha mormorsrutor överallt just nu. Men det börjar tryta lite på restgarnerna. Visst finns det ett antal nystan kvar, men inte så att det räcker till. Så då blir det till att köpa garn och därmed får jag välja färger. Jag har svårt med det där, att välja... så nästkommande projekt tål att tänkas på ett tag till.

5 kommentarer:

lilian sa...

åhhh, så jättesnygg och fin!!!

jag har några färdigvirkade rutor om du vill ha och kanske lite restgarner - beroende på kvalitet

kram

Carolina sa...

Jättefin!

Anonym sa...

Hur fin som helst!! Önskar jag med kunde göra sånt. Kram från Anna

Linda Färnevik sa...

Du var ju en naturbegåvning på att virkaAnna, det såg jg när du var här sist! Kan du inte komma och hälsa på ett par dagar så tror jag absolut du kan göra mormorsrutor sedan, de är inte svåra!

Anonym sa...

Haha, naturbegåvning tror jag knappast jag är. Men kul hade vi där på kvällen när vi virkade och var trötta.