torsdag, april 26, 2012

Vad nu? HON är visst en HAN!?

Idag åkte jag för att para lilla Lisa, Almas kanin. Det är ju alltid roligt att hobbyavla lite, oavsett djurslag. =)  Den tilltänkte barnafadern är en ganska liten, mycket trevlig, blåvit holländsk kanin.

Vi tyckte dock att kaninerna betedde sig lite underligt, de slogs inte, men ville inte heller para sig, så efter en halvtimme tog vi upp Lisa, och kikade baktill för att se om allt verkligen stod rätt till? Så fort vi delade på pälsen uppenbarade sig ett par väl tilltagna pungkulor... Den upptäckten kan ju bara betyda en sak. Vår lilla Lisa är en HANE! Vilken flopp... Jag hade ju inte ens tänkt tanken på att så kunde vara fallet, när jag köpt en vuxen honkanin!

Som kompensation för denna fatala miss av uppfödaren fick vi dock en annan hona, tjockisen Agat 4 år, som har haft flertalet kullar och därmed garanterat är en hona, i alla fall. Henne parade vi med så med Lisas tilltänkta partner...
 Självklart tog vi också med oss Lisa hem igen, hAn är ju en så rolig kanin, så vi ville inte gärna bli av med honom, de oönskade pungkulorna till trots! Nu undrar jag bara vad Alma ska säga, och kommer han få fortsätta heta Lisa?

Om ca 1 månad väntas nu kaninungar på Äleberg, renrasiga holländska kaniner i färgerna svart-vit och blå-vit. Trevliga och lagom stora kelkaniner, varav några ungar säkert kommer vilja ha nya hem så småningom!

7 kommentarer:

Elin sa...

Låta han heta Lisa! Min mammas familj hade en katt som hette Bosse. En dag kom Bossen hem med fyra söta ungar som han fött uppe på ladugårdsvinden och nu tyckte skulle visas upp för familjen... De fick fortsätta heta Bosse för den var redan något år gammal och alla hade vant sig med att den hette Bosse. Min kompis kanin Rambo fick dock byta namn till Rambolina när den plötsligt slet av sig all päls och några timmar senare fick tre ungar...

nordicharps sa...

...och så var det min kära gamla nymfparakeet som hette Maria...
i alla sina dagar.

Mian sa...

Klart han ska heta Lisa :-)

Linda Färnevik sa...

Efter lite betänketid från Almas sida, så bestämdes att Lisa fortsätter heta Lisa, och officiellt sett fortfarande är en hona. Vi ska helt enkelt inte låtsas om att vi sett de där pungkulorna, under pälsen. ;-)

Mian sa...

Några pungkulor hit och dit, vad spelar det för roll :-)
Det kommer att bli spännande med kaninungar. Vilken bonus det är att få se olika djur och deras ungar när vi köper ägg hos dig!

The Knitting Seaman sa...

Är det något kött på de där kaninerna? Har aldrig gjort kaninragu...

Linda Färnevik sa...

inte särskilt mycket, men visst går det att äta dem om man har lust. Du kan få slakta överskottsungarna som vi inte får sålt sedan, så ska jag allt göra ragu åt dig... ;-)