lördag, april 28, 2012

Nya köksträdgården

Stybbe har grävt och jag har krattat och plockat sten med Tilde på ryggen. Sedan, tidigt i morse när jag ändå inte kunde sova, la jag ut markduken i soluppgången, med hönsen som ända sällskap (resten av familjen sov så gott så.) och det var faktiskt riktigt mysigt. Det finns visst fördelar med lite lättare "sömnproblem", ibland! =)
Sedan under dagen började bygget... Stockarna har vi sågat ur talltimmer från egen skog, och de är riktigt tunga... Att lyfta dem för hand är stört omöjligt, så vi har fått ta maskinerna till hjälp för all förflyttning.
Stybbe och Tilde inspekterar stockarna
Så här långt har vi kommit nu. Sedan tog visst stockarna slut? Det är ett jäkla dilemma, jag vet inte riktigt hur Stybbe tänkte när han sågade. =/ Inte vet jag hur vi fortsätter heller, men vi kommer nog på något bra, så småningom... Så här ska det bli, var det tänkt.
Och hittills känns det väldigt lovande. Regäla och stabila bäddar blir det verkligen! För att fungera som odlingsbäddar behövs nu kortsidor. Nöjer vi oss med att använda stockarna som sittplats eller till att gå balansgång på, är det ju faktiskt färdigt redan nu! ;-)
 
(alla bilder utom den sista är tagna av Alma. Visst har hon blivit duktig på att fotografera!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser väldigt gediget ut!
Är väldigt imponerad av er maskinpark. Karln din måste vara duktig på att skruva och meka?
God odlingslycka i de nya bäddarna!
//Nils

Linda Färnevik sa...

Ja det ska nog bli bra! >=)

Ja vi har en del maskiner. Det behövs ju en hel massa olika maskiner och redskap, för att sköta allt inom jord och skog och vidareförädling... Vi håller ju oss med rätt gamla maskiner, både för att företaget inte skulle gå runt med dyrare och nyare dito, men även för att de går att reparera själv. I en ny traktor är ju det mesta datorstyrt och man kan antagligen knappt byta en lampa själv misstänker jag... =)