fredag, april 27, 2012

Nykläckta

65 små duniga gynnare har hönsen i samarbete med äggkläckaren, levererat! Av mina beställda maranägg blev det tyvärr bara 4 kycklingar, men i alla fall stora, fina  och regäla sådana med rätt färg. =)
Första kullen med rheinländerbebisar, som är tingade till Stockholm när de så småningom är könsbestämda, kläcktes också. Helt bedårande är de med sina ränder!
Därtill blev det tre små skäggiga araucanor som stannar här, flyttar till Marie Pilhede,  samt en hel hög av faveroller och appenzellers. De flesta var redan tingade vid födseln (kläckningen, kanske man säger?) , men är det någon som är sugen så finns det 4 faveroller och 8 (eller 9?)  appenzellers kvar som söker nya hem.

Nu är kläckaren återigen laddad, nästa kläck blir japanska vaktlar (14/5) samt isbar och araucana (18/5). Det går bra att boka kycklingar redan nu!

2 kommentarer:

Stickeri Stickera sa...

Oj, det var en hel del kycklingar det...
Hos mig är det bara 3 som orkat ut än. Två har dött på vägen och jag vet inte vad som gått fel. Nu har de första varit ute i ett och ett halvt dygn så jag får väl öppna imorgon bitti och lägga över dem i den kycklinglådan.

Mian sa...

Vilka sötnosar, man blir ju rent förälskad!