lördag, april 21, 2012

Framsteg i örtlandet 3

Stenarna är på plats och det börjar se riktigt fint ut, hoppas nu bara att min kropp ska hålla sig hyfsat frisk så att jag kan underhålla det hela också.
 Usch, jag fasar för att kanske bli sådär dålig igen som jag var innan jag blev gravid med Tilde,  när jag bara kunde gå max ett tiotal meter med två kryckor, och annars fick använda rullstol... Och knappt klarade av att duscha själv, än mindre göra något mer fysiskt krävande...

Men nu ska jag försöka njuta av att i alla fall örtlandet ser prydligt och i ordning ut. Resten av trädgården däremot, ser ut som en krigszon med sönderkörd gräsmatta och diverse hål efter bland annat ett ruttet äppelträd och en tämligen ful prydnadsbuske som stod i vägen för den nya köksträdgården. 
 Jag är lite stressad, eller snarare mycket stressad, över just denna köksträdgård. Jag brukar börja så i början av april, och nu är det snart maj och sådden känns fortfarande väldigt avlägsen. Köksträdgården existerar nämligen än så länge bara i mitt huvud, i verkligheten har vi just bara börjat gräva bort de gamla landen och plana ut underlaget... Och inte ens det är färdigt, det kom ju plötsligt en massa väta och omöjliggjorde fortsatt arbete med maskiner i trädgården, så grävaren står där den står, mitt på gräsmattan...


4 kommentarer:

nordicharps sa...

Oroa dig inte, Linda, jag sår ALDRIG ute eller planterar ut förrän i maj, och det går jättebra!

Nils sa...

ens lilla minivårbruk är väldigt sent i år! Ska nog göra ett ryck imorgon om vädret tillåter!
Förresten vilken gammal pärla till traktorgrävare :)

Mamma Mimmi sa...

Ser verkligen jättefint ut med kryddlandet och nog ska du hinna få snurr på köksträdgården också. Det känns ju liksom som om allt är försenat ändå pga av det luriga aprilvädret.

Jag måste passa på att fråga dig om jordärtskockorna. Innan vi flyttade skördade jag mina Bianca och (vad jag tror är) French Red. Tyvärr stod de i ett enda virrvarr - är det så enkelt som att det är French Red som är de rödaktiga knölarna? Tänkte nämligen begränsa mig till de fina blommande Bianca i nya trädgården.

Linda Färnevik sa...

Ni har nog rätt, det ska säkert bli grönsaker så småningom här med... Men jag vill ju ha egna grönsaker under en så lång period som möjligt, och då måste jag ju komma igång "nån gång"!

Nisse: Vi har bara sådana där gamla maskiner... =) men de går bra! Är inte motiverat med nyare fordon, i en sådan här liten verksamhet! =)

Mimmi: Tack! =) Det är så enkelt ja, ta de vita, så ska du se att samtliga är bianca!