Därför ska jag idag bjuda er på ngt som jag testlagade för första gången idag, så underbart gott!
Lökdolmar (för 6 pers)
6 stora rödlökar
140g bacon
750g köttfärs
3/4dl vetegroddar
2 1/4 dl mjölk
1 ägg
2msk russin
1-2msk socker
smör,salt, svartpeppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär baconet i små bitar och knaperstek.
- skala lökarna. Skär bort rotfästet och skär ett längsgående snitt in till mitten av löken. Koka lökarna mjuka i lättsaltat vatten ca 15min. Kyl dem i kallt vatten. Ta av lager för lager av lökarna
- Låt vetegroddarna svälla i mjölken 5min, blanda med ägg, färs, bacon, russin, 2tsk salt och 3krm peppar.
- Forma färsen till avlånga bullar och slå in i löken. lägg med skarven nedåt i smord form. strö socker över och klicka över smör.
- Ställ in i ugnen tills de är klara, tid beroende på stl. Mina tog 1 timme på sig och då gjorde jag ca 10st av ovanstående mängd ingredienser.
Serveras enl receptet med potatiskaka, men jag tror det allra godaste vore potatismos och lingonsylt! *dregglar* Oavsett tillbehör, en riktig höjdare!
Idag har vi haft min mamma, Lennart, Hanna & Jonas. Mkt trevligt!
1 kommentar:
Mums så gott - köttfärsrecept är alltid bra!
Vilken fin gård ni bor på - skall kolla in din hemsida nu.
Hälsningar Maud
Skicka en kommentar