onsdag, oktober 29, 2008

Vi har blivit med spotunna...

...ni vet, ett sådant där fult, grön platkärl som verkligen misspryder sin plats?!

Det har aldrigt funnit sophämtning i området förut utan man har varit hänvisad till återvinningsstationer, kompost (dvs djuren =)) och soptippen. Sorterar man allt som går att sortera och djuren tar alla matrester så finns det inte mkt att lägga i den där gröna, fula... Så varför ska vi ha den? Särskilt nu när Alma inte använder blöja längre...

På frågan vad vi ska lägga i soptunnan, vi som vill sop sortera mm, svarar kommunen att exempelvis dammsugarpåsar faktiskt inte går att sortera... Eh, okej, det går nog åt en sådan i månaden. Enl dem så är den miljöfarligt/farligt avfall (minns inte vilket...) och vi får därför inte"hantera den" (dvs köra till ippen med den)!!!! Eller bränna den, som de själva gör.

Men om vi använder en modern påslös dammsugare då, är vårat damm som samlas däri fortfarande miljöfarligt? Sopborste? Kan ni förbjuda oss att helt sonika sopa ut damm och smulor genom ytterdörren? Nähä, inte det, vad ska vi då lägga i soptunnan...? =)

Helst allt tydligen, oavsett om det är plast, papper eller en halväten limpa. Oj oj, de uppmuntrar verkligen till att folk att ta sitt miljöansvar. INTE! =(

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ojdå, jag trodde inte att det var tillåtet att vara utan soptunna...
Jag har minsta modellen och har oxå problem med att fylla den. Slänger i lite balsnören och rundbalsnät bara för att få i något! Som du skriver så blir det inte mycket skräp när man sopsorterar, eldar och har höns och kompost.

Men att DAMM är så miljöfarligt, här som det samlas i stora tussar....HUGA vad läskigt. /Malin

lilian sa...

Den lilla gröna
som vi måste ha och betala dyrt för även om minsta storlek och tömning 1g/mån:
du som kan måla!!!! Jag har sett en blommig!!!! Om den var målad eller självhäftande plast vet jag inte, men ack så mycket trevligare.
Gör "fototapet" av dina fjaerkraek och limma på!!
p.s. morgondagen inställd d.s.

Hönsflocken sa...

Nämen vad tråkigt! Får man inte hitta en fin antik i borstat stål eller så? Eller trä...
Såna där lagar är ju egentligen väldigt bra i grunden, men kan bli så fel när det även drabbar de som sköter det hela utmärkt eller är väldigt småskaliga.

//F