Skållning:
180g dinkel fullkornsmjöl, 3dl vatten
Deg:
50 g jäst, 7dl mjölk, 2msk honung, 2 mask rapsolja, 280g dinkel fullkornsmjöl, ca 760g dinkel siktat mjöl, 1½ msk havssalt, 2msk äppelcidervinäger.
Till skållningen: koka upp vattnet och häll över mjölet, Blanda noga och täck över med plastfolie. Låt stå över natten.
Degen: lös upp jästen i mjölken, tillsätt honung och rör ner i skålldegen. Tillsätt olja och mjöl och arbeta degen ca 10-15min. Tillsätt salt och äppelcidervinäger efter halva tiden.
Låt degen jäsa till dubbel storlek. Dela i 4 delar och lägg varje del i lämplig brödform. Låt jäsa till dubbel stl.
Sätt in bröden i ugnen på 200 grader på nedersta falsen i ca 30min.
___________________________________________
I övrigt har det varit dagismöte och då kommunen säger nej till att vara borgenärer så blir det inget nytt dagis i dagsläget utan vi ska istället arbeta för att lösa konflikterna med kyrkan som vi hyr av... Vi hoppas dock fortfarande på eget i framtiden, allra helst i form av ett passivhus... =)
3 kommentarer:
Gud va jag skrattade över ditt inlägg haha
jag gick till min spegel imorse och tänkte att spegeln förvränger nog allt till det negativa el !?! haha
Hoppas rovfågeln känner sig så eländig att den hänger sig i björken;)
Gud va vackra bröd du bakat..ser sååå mumsiga ut.
Ha en fin fredagskväll
Hej!
Hoppas allt är bra på gården!
Du kan väl kika in på min blogg är du snäll;)
Kram lotta
Hej!
Var tvungen att kolla vem Lotta gav Awarden vidare till, och det har jag gjort nu, var ett trevligt besök och så fick jag ett jättebra recept på bröd också..
Ha en skön lördag!
//annette
Skicka en kommentar