fredag, juli 11, 2014

Kladdpaj på paleovis

...Visst gick det alldeles utmärkt!

Väl söta och ngt övermogna jordgubbar koktes ihop med rabarber litegrann och sedan silades vätskan av. (Utblandad med vatten, blev det en saft utan dess like! Om än inte så hållbar)

En botten av smör, ägg, hasselnötsmjöl, mandelmjöl och kokosmjöl täckte botten och kanter, naggades och openslades med ägg innan den förgräddades. I med jordgubb-rabarberröran, och därefter klicka på kokosgrädde och in i ugnen.

Fyllningen blev söt, pajskaligt nötigt, eftersom här inte finns några som helst sötningsmedel (typ dadlar eller honung) Hela familjen tyckte dock att det var gott, även Tilde som inte gillar "vanlig" paj utan bara vill ha sås, åt glatt. Det är ett bra betyg!
pajen innan kokosgrädden är "påklickad". Att fotografera ett slutresultat glömdes plötsligt av.


Inga kommentarer: