tisdag, juli 01, 2014

Sonja -the survivor

Så var vi med anka igen då. Det var några år sedan sist. Dem envisades ju räven med att äta upp, men nu blir det nog till att hålla ankorna i hägn precis som de flesta höns. Eller... ankor och ankor, än så länge är det bara EN anka. Myskankan Sonja, överlevaren.
 Räven tog, en efter en, hennes make och "medfruar" hos grannen som liksom jag för flera år sedan, valde att ge upp. Men inte kunde jag låta Sonja som klarat sig undan attack efter attack, gå samma öde till mötes, utan hon fick flytta ihop med mina isbarhöns, något som hon verkar trivas bra med. När tillfälle ges kommer hon förstås få nya artfränder också. Jag gillar ankor. Trots att de skitar ner. Myskanka ska dessutom vara väldigt gott så det här blir nog bra. Nytta och nöje!

2 kommentarer:

Sjömans-Elin sa...

Lugna puckar, hon får snart sällskap. Ospecat kön, ser det ut som. När jag kollar verkar alla vara honor, men sån (o)tur kan man väl inte ha? (O) för att de är små, tur för att de har större värde om man ska sälja.

Linda Färnevik sa...

Sonja längtar och väntar! Ospeciferat kön går fint det med. När dyker ni upp?

Angående att sälja, så har jag på sistonde sett en del annonser där det bara säljs honor. "inga hanar till salu" för att de ska minsan ätas upp. =)