fredag, december 12, 2008

Dyrt och fult, en bra kombination?

Idag har jag belastat mitt bankkonto ordentligt, ja det är faktiskt tämligen... tomt. =/ Förutom att jag storhandlat inför julen så har jag köpt ngt dyrt. Och fult. Hur smart låter det? Vem betalar frivilligt alldeles för stora pengar för ngt de tycker är fult...? Tja, jag, tydligen.

Jag har köpt ett par riktigt bra skor att gå i. För att få maximal dämpning (för ryggens skull...) så blev det ett par bra löparskor. Som tydligen var små i storlekarna så jag fick gå på herrstorlek, vilka hade de här skrikiga fägerna: blått och gult. (Damstl på samma skor var svarta och gråa, lite mer diskret kanske... Varför kan inte karlarna och jag också få det?) Där försvann 1300kr, vilket sved, men å andra sidan har jag nu ett par skor som är idealiska för min fot och min rygg och som dessutom är vattentäta. Hoppas de är så bra som de känns just nu.
________________________________
Det var inte slut på shoppingen här, utan jag köpte mig en alldeles egen Snusk-Ola. Jag menar, fuskolle. En riktigt mjuk, varm och gosig som om man inte viker ner den går att dra upp över halva ansiktet i kylan. Och som går ner över både axlar och skuldror, hur skönt som helst! Så nu slipper jag och Alma bråka om vem som ska ha den rosa resp blåa av hennes fuskollar. Fast... vi kommer nog bråka om min istället, för hon tycker det är en väldigt skön tröj-filt... =)
(om ni undrar varför hon ser så arg och ledsen ut på bilden, så beror det på att skorna inte passar. Jättekonstigt, de är ju i stl 46, och det är väl hennes stl? eller?)

7 kommentarer:

Skumme sa...

Visst svider det när man köper ett riktigt bra par skor, men det är ju faktiskt ganska viktigt ändå. Själv borde jag verkligen investera i något liknande, går oftast i mina klumpiga arbetsskor eller i bästa fall ett par utslitna tennisskor från 90-talet....inte bra, jag vet. Men du, nu MÅSTE du avslöja hur du får ihop så många steg!!!

Familjen Andersson sa...

Jag har ett par skor, mina jodhpurs med några år på nacken. Dom går jag i hemma och på stan, promenerar, rider i och ska det vara "fint" drar jag på dom lite EKOL-olja...

Familjen Färnevik sa...

Skumme: Hur jag får ihop så många steg? Tja, jag går! =) Har gått varenda morgon, inna jobbet då dagar jag jobbat. Och tagit omvägar, och ställt bilen längst bort på parkeringen, eller på en annan parkering än den "som hör till".

I morse gick jag nästan 11000 steg innan lunch då det blev långpromenad. Det är härligt att gå när man väl är igång! (och inte ha vagn med sig helst, då får jag ont i ryggen. Måste få svänga på armarna)

Jag har gått i mina skinnstövlar som är betydligt skönare än mina gamla gympaskor där dämpningen var försvunnen redan när jag fick dem (arvegods) eller mina arbetsskor, men det är mkt tyngre och ger mig ont i fötterna och mer ont i ryggen.

Frances: då är ditt skokonto inte så stort då. =) Är ju toppen om man hittar ngt som passar till allt utan att man får ont eller det känns tungt!

Lotta sa...

Hmmm jag vet hur dyrt med bra skor med 2 friidrottare i familjen och stackars mig som bara får billiga skor;)

Sån fuskpolo tycker jag är sååå snygg.

ha det gott

Anonym sa...

Du är bra flitig du, med dina steg! Idag blev det inte mkt steg, har suttit vid datorn mest hela dagen och gjort färdigt min slutexamen i bildbehandlingen. Dessutom hade jag besök, så då satt vi och fikade :-).

Skumme sa...

18 000 steg på en dag och 13 000 i medel bara genom att gå alltså, det är grymt imponerande!

Familjen Färnevik sa...

Tack, jag är ganska nöjd själv med min insats. Men när jag väl är igång är det inte jobbigt utan bara skönt att gå. Som idag, en liten promenad i morse (typ 3000 steg), sedan tömkörde jag Dimma med stentippen 7km, ytterligare 9000 steg. och så lite fodringar och mockningar... Och springande i och utanför huset, och helt plötsligt är de där 18000 stegen (eller vad det nu blir idag)ett faktum!

Det är så skönt att gå!