måndag, december 15, 2008

Stentipp och storbak

I dag hade vi Jenni på besök och då passade vi på att ta ut den gamla stentippen på en motionsrunda! Jag gissar själv på att den är åtminstone 150 år gammal, men vet ngn annan bättre så får ni gärna säga till!
Lite trångt mellan skaklarna, men det gick att köra med den! Så roligt! Det var första gången med järnskodda hjul för Dimma, men som vanligt tyckte hon att det var helt ok att dra trots oväsendet. Större delen av turen gick vi, men det blev förstås lite provåkning också. =) Inte bekvämt, men roligt!

Sedan stod div matlagning och bak på schemat resten av dagen. 12 portioner älgköttfärssås och spagetti (matlådor till stybbe samt spagetti till fjäderfäna) och sedan både 4 regäla brödkakor, massor av pepparkakor och ett 50-tal pariservåfflor. Den här gången tog vi ut pariservåfflorna med kakformar och fick på så vis mkt jämnare och finare kakor. Och precis lika goda! =) Nedan ser ni Alma 6 jenni i baktagen! =)

6 kommentarer:

StyggaLillaLoppan sa...

Vad kul att du har bakat finska julstjärnor man kan ha vanlig sylt i också!! Jätte gott !!!
Jag orkade inte träna idag ! Men har gått iallafall en hel del steg!!!

Kramar/Nina

Anonym sa...

Jösses och ändå har du hunnit med att gå 18 tusen steg!?!?! Du e makalös, men duktig!

guba sa...

Stentipp, en sådan har jag inte sett, har du bara märkliga redskap?

Jag har en liknande men det är en dyngkärra med tipp.

Satan vad du kliver på, bra jobbat.

Familjen Färnevik sa...

Minigrisen: tack vare allt det andra har det blivit så många steg. Iom att stentippen var så obekväm så gick jag 99% av rundan, dvs drygt 7km. Där plockar man steg!

Guba: Ha ha, jag har bara konstigheter. Eller, ärligt talat är det bara släden och stentippen jag har utöver det vanliga som består av kälkar och flakvagn. Jag visste inte att de var ovanliga överhuvudtaget, men jag tycker de är charmiga! och fungerar ju uppenbarligen att köra med också. Kul med gamla konstigheter! =)

Familjen Andersson sa...

Men FY! Rullar du omkring utan hjälm på huvet !!!

Lotta sa...

Gud va mysigt att du kan åka häst o vagn....blir så avundsjuk så du bara visste;(
Vagnen var så fin.och pollen med:)

Kram