torsdag, december 18, 2008

Hjälp mig välja...

... årets julklappsfotografier... (även ni som hör till skaran som får dessa i julklapp, får gärna säga eran mening!)

Fick Almas "skolfoton" idag och är lite tveksam. Hon ser inte särskilt bekväm ut på bilderna, utan är väldigt osäker på fotografen och dennes syfte. Samtidigt... är ju de fotona kanske bättre än den som isf skulle vara alternativet, våran egen bild alltså. På våran egen bild syns dock hennes sprudlande personlighet och bilden visar verkligen personen Alma och inte bara ett barn som tittar in i en kamera liksom...

Jag kan komma på massor av för och nackdelar med bägge fotografierna, och kan inte välja. Jag borde kanske ta skolfotot eftersom det är så porträtt till släkten "ska se ut" men känner mig inte riktigt nöjd med det valet... Det är ju inte Alma, hon ser aldrig ut sådär! Nu vill jag höra eran åsikt, så kom igen nu, allihopa!

(skannern ville inte, därför har jag fotat skolfotot =/. Bortse därför från färgerna och kamerablänket...)

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Herregud! Vilket enkelt val! Ta ERAT foto, det är HUNDRA MILJARDER gånger bättre! Skolfotot kan ni ge som en bonus till dem som kan vilja ha det...men välj ERT foto som julkort!!

Cecilia sa...

psst: Alma är JÄTTESÖT! :)

Familjen Färnevik sa...

Jag ska framföra komplimangen till henne! =)

Observera att det inte är julkort på-posten-kort jag tänker, utan julklappsfoto i ram... Ändå samma åsikt? Jag gillar ju vårat eget foto som minigris-anna hjälpt till att fixa just för att det verkligen är ALMA, men maken tyckte skolfotot var det mest... korrekta valet...

Anonym sa...

Jag är ju partisk.. men jag tycker absolut ändå att Alma är mer naturlig på det fotot ni själva tagit. Att det är hårt beskuret kanske får dig att tveka, men det är ännu mer personligt och i och med närheten i bilden så vinner den på den beskärning med, tycker jag.

Familjen Färnevik sa...

Det är nog det som får maken att tveka! Jag känner som sagt inte att skolfotot är Alma, hon ser aldrig ut sådär! (för hon är i princip alltid antingen jätteglad som på egna bilden, eller jättearg =)) Tack för era åsikter!

Cecilia sa...

Men sätt ett passepartout runt det egna fotot när ni ramar in det då? Då ser det inte lika hårt beskuret ut, själva fotot ligger inte lika nära ramen... det blir nog superfint!

Lotta sa...

ohhh va söt tösabiten e:)

Den sista bilden är väldigt härlig.

Ha det

lilian sa...

Det är den egna bilden vi vill ha. Den visar den sanna Alma!!

Madelene sa...

Absolut INTE skolfotot!!!
Den egna bilden är jättebra och speglar verkligen vem hon är.