fredag, mars 12, 2010

Trillingar

Första trillinggänget är fött här på Äleberg! Ja det är ju faktiskt första lammen överhuvudtaget för i år.

Edvinas lammning var ju ngt av en chock för oss förra året, men i år har det verkligen gått desto bättre! När jag kom ut tidigt i morse låg Edvina nöjt med två nyfödda, men torra, vita lammungar, en av varje kön. Hon hade lammat i flocken, då vi inte märkt ngt på henne och därmed inte hunnit flytta henne.

Jag stannade 45-60 min i lösdriften, och bägge de små diade och allt var frid och fröjd så jag fortsatte med att mata och vattna hästar och höns. När jag några minuter senare kommer tillbaka ser jag två lamm stå och dia och tänker "men vad konstigt, vad mörkt det ena lammet ser ut, hur har det lyckats skita ner sig så? Och hur kunde jag se så fel förut, det är ju två bagglamm!". Strax därefter kommer ännu ett lamm skuttande. Helt plötsligt var där TRE lamm. Vart det sista, det mörka, hållit hus under den timme jag suttit där, har jag ingen aning om...

Ja det är faktiskt mörkt, ännu mörkare än fjolårslammet "Fåret Shaun" (som numera är vitt med mörkare ben och huvud, för övrigt) Hur det gått till, bägge föräldrarna är ju vita utan brunt bakom, det vet jag då rakt inte, men ngn annan tacka har inte lammat så det MÅSTE vara Edvinas lamm... Men konstigt, det är det! Och otroligt sött. De här beige-bruna lammen är verkligen sötast av alla!


Den lilla familjen verkar må utmärkt bra, och jag njuter ohejdat av de nyfödda små. Lammningsperioden är äntligen här!

7 kommentarer:

lilian sa...

Men!!!!!!!!!!

Så gulligt!!!!!!!!!

Jag ser, att fåren är klippta - när klipper man/du lamm---den ullen vill jag gärna ha en del av!!
Alltså deras första klippning.

kram ma

Koola Viola sa...

Hualua så söta! Jag längtar tills grannens får börjar lamma. De har klippt fåren nu, så det kan ju inte vara långt kvar. Roligt och vårligt!!

malin sa...

Åh *suckar hänfört* Så söta !

Carina sa...

Så söta och grattis till er och den stolta tackan.Det är första gången jag skriver. Jag följer din blogg och blir imponerad av allt du kan och gör. Ha en trevlig helg.

nordicharps sa...

Kommer snart och hälsar på!

Gröna Anna sa...

Fullkomligt underbara!

Miss Sailor sa...

Det är kanske inte så konstigt som det låter med svarta lamm från vita föräldrar. De där Leipz...Lizep... Äh, de där kända vita hästarna nere i Wien (?) är kolsvarta när de föds, för att bli kritvita som vuxna. Varför vet jag inte, men så är det :)