lördag, maj 15, 2010

Årets första basilikapesto

Tre månader har gått sedan denna omgången basilika såg dagens ljus, och jag har bara plockat enstaka blad till matlagningen. Alltså var plantorna nu tämligen stora (och tyvärr även tämligen vanvårdade...) Så det fick bli skörd och omplantering, och sedan blev det pesto, massor av pesto! Kanelbasilika, solrosfrön, olivolja och så lite västerbottenost, riktigt, riktigt gott!

4 kommentarer:

lilian sa...

Det låter så gott !!
Hur gör man??

The Knitting Seaman sa...

Lilian: Du blandar allt ovan i en mixer och tillsätter lite olivolja. Jättesvårt och extremt komplicerat!

Linda Färnevik sa...

Ja ungefär så jättesvårt som Elin säger! =) Men vill man vara lite överambitiös, och det vill jag som ni vet gärna, så ska egentligen pesto göras i mortel, inte i en mixer. =)

Föresten, så är vitlök också gott att ha i.

Linda Färnevik sa...

Dessutom blir konsistensen mkt bättre om man gör peston i mortel, med goda bitar i, istället för sådär slät som den tenderar att bli i mixer... =P