torsdag, maj 20, 2010

Kär

Jag har gått och blivit lite förälskad i mitt växthus, det är så himla roligt att iordningställa det, och det blir finare än jag någonsin trodde! =)

Jag pysslar ivrigt vidare. Det har blivit upphöjda bäddar t.v. och rakt fram (drygt 20cm höga kanter), och återanvända stenplattor som golv på resten av ytan. Ett gammalt symaskinbord som jag härom dagen fyndade för nästan inga pengar alls =), agerar planteringsbord/avställningsyta för småkrukor mm. (Fungerar även för te-koppen, tänkte jag?)

Längs södersidan står tre pallkragar med jordgubbsplantor, hade så otroligt många små revplantor, så fjolårets yta räckte inte till alls... Pallkragarnas placering är väl i sig är inte så vacker, men det är praktiskt, och fyller upp en yta som annars hade stått outnyttjad... =)
Nu är jag förstås väldigt sugen på att få ut lite mer plantor där ute, har haft turen att kunna få/byta (och några har jag faktiskt köpt billigt) en massa småplantor av olika tomatsorter, samt ett par paprikaplantor. Dessutom har tomatsmåttingarna jag fick av mor min för 5 veckor sedan, vuxit sig riktigt stora och fina, flera av dem blommar redan. Och mina melonplantor växer för fullt, och den övervintrade chilin... (som ni hör kommer jag nog fylla upp växthuset ganska bra ändå. =)) Men det känns ju lite osäkert ännu, vill ju inte förlora några vid ev nattkyla...

Jag är inte så sugen på att stoppa in en extra värmekälla som drar en massa ström, men så fick jag en annan ide... Kycklingarna som är i lekstugan: om jag flyttar in dem, med sin starka värmelampa, i växthuset istället, borde det väl göra en hel del för nattemperaturen? Det kanske skulle kunna fungera... Vore ju toppen om både kycklor och växter kunde få dra nytta av värmen från lampan... Hm... =)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk, alltid lika trevligt att titta in på bloggen här.
Tack för Du delar med dig! /A

malin sa...

AH vilken strålande ide´med jordgubbarna *antecknar på att-göra-listan* !!

lilian sa...

Jag förstår dig så väl!!!

Det har varit min dröm oxå i alla år!!!

kram ma m.fl.