söndag, maj 02, 2010

En annorlunda brödbok

...är "Brödglädje, en annorlunda receptbok för alla som bryr sig om"

Många recept, och framförallt får man möta människorna bakom bröden; det är "barnfamiljer och bagarproffs, pensionärer och studenter, missionärer och spannmålsproducenter" som bjuder på sina tankar, och sina egna recept. Eller sina mormödrars recept. Eller sina favoritrecept. Eller någonting helt annat, som har betydelse och mening för dem.

En rolig och inspirerande bok, full av mysiga citat och berättelser om storheten i det lilla. Vad som händer; i degen, i huvudet och i hjärtat...

Dock har jag inte provbakat någonting ur boken, då det främst är ganska snabba recept, och jag har snöat in på långsamma med surdeg just nu... ;) Men trots det var det helt klart en bok värd att läsa, för brödbaksmotivationen blir på topp! (Just det, det här är alltså en bakbok som man läser, inte bara tittar på recept i. Det ni! )

Just denna motivationen drev mig idag till att baka knäckebröd, ngt som jag gör alldeles för sällan, bara för att det tar sådan tid och kräver sådan passning. Men egentligen är det ju värt det, för hembakt knäcke är något av det godaste som finns!

Inga kommentarer: