söndag, maj 09, 2010

Växthuset tar form

Jag har haft mina tvivel gällande hurvida rucklet till växthus någonsin skulle kunna bli stabilt, och än mindre se skapligt okej ut. Och flera gånger ifrågasatt vad jag gett mig in på, är det ens möjligt att göra någonting bra av det här?

Det krävdes lite tankearbete för att komma på hur vi skulle få till ett bygge där ingenting är rakt, och ingenting passar ihop med något annat... Lägg till två heldagar med rivande, mätande, sågande, skruvande, kittande mm från min och Elins sida, så har växthuset gått från det här:

Till det här:


Och om jag får säga det själv, så har vi gjort ett otroligt bra jobb!

Apropå fönsterkitt, jag klagade i somras på att fönstren på huset var i så uselt skick... Men det beror visst på vad man jämför med. =) Växthusets fönster saknade inte bara kitt, där kittfalsen skulle suttit, såg det istället ut så här:
Mossan är nu utbytt mot fönsterkitt, och det är inte så mycket jobb kvar, innan växthuset kan tas i bruk! Känns helt fantastiskt, jag kommer faktiskt kunna odla i växthuset på riktigt redan i år!

5 kommentarer:

lilian sa...

Grattis båda!!!!

Ni har gjort ett fantastiskt jobb!!

Hjärtans Fröjd sa...

den där elin kan du skicka hit sen - har några uthus som behöver göras iordning !!! ;=D

härligt med växthus ; inte alls grön av avund mer åt det lila hållet !!!


kram/N

malin sa...

Åh vad jag är avundsjuk, det är verkligen jättefint !!

nordicharps sa...

Jag känner inte igen det! Vad glad jag är att du orkade ta om hand stackarn. Jag kommer nog att skryta för Bror och Maj - ööh - eller kanske inte...

Linda Färnevik sa...

Nina: helst inte, jag vill gärna hålla henne för mig själv! =)

Sally: det är jag som ska vara glad att jag fick det, och det är jag verkligen även om jag tidigare undrat vad jag gett mig in på ibland! =) Och att det därtill kunde bli 10ggr finare än jag trodde, gör ju inte saken sämre heller! =) Nu ska jag snart ta mig i kragen och titta på dvd´n jag fick, så jag vet hur jag ska fortsätta!