lördag, mars 10, 2012

1 år har gått

Vår lilla Tilde fyller 1år idag! Om mindre än en timme har det gått ett helt år sedan vi satt där på förlossningen med vår alldeles färska dotter. Tiden går fort när man har roligt!

Grattis älskade barn!

Födelsedagen firades med mjölkfri tårta och dito kanelbullar, presenter och bus!
...och sedan avslutades kalaset lite bryskt då det var dax för lammning igen. Det ena lammet var normalstort och starkt, men den andra lille kraken... 1,4kg! Dessutom var hon nedkyld och värmelampan var inte nog för att få ordning på henne... Vi var inte helt säkra på vad vi skulle göra; jag menar, vi har ju redan arbete upp över öronen och ett väldigt litet och krävande flasklamm känns inte särskilt optimalt.

Men jag har svårt att låta naturen ha sin gång i sådana här lägen så nu har vi en lammunge i en korg i köket. Hon har fått upp kroppstempen till 38 grader och fått igång sugrelexen så att hon kunnat få i sig lite råmjölk. Alma ville helst ha henne i sin säng i natt men där gick gränsen kände jag. Det är trots allt ett får, inte en hundvalp... väl?

5 kommentarer:

Lisette sa...

Grattis lilla Tilde!

UlricaA sa...

Hälsa din dotter att min dotter har haft ett lamm i soffan en hel eftermiddag...oxå flasklamm! Och så länge dom håller det dom ska i magen och ingen annanstans så tyckte både barn och lamm det var urmysigt....vi la på ett gäng extra handdukar så var det ingen fara heller....hoppas ni klarar lammet och grattis till Tilde! Kram!

lilian sa...

Vad härligt, att det går framåt för den lilla lammungen. Lyckligt lottade Alma och Tilde, som får vara med om dessa naturens UNDER och naturens DRAMATIK som barn

Pernilla sa...

Håller tummen för er och det lilla lammet. Vi hadde ett flasklamm som bodde inne hos oss förra året. Hon fick ha blöja på sig och sov i vår säng. Hon trodde hon va en lambrador( korsning med våra hundar som är labradorer hihi)

Kram

Linda Färnevik sa...

Vad hände med det lammet sedan, Pernilla...?