söndag, mars 11, 2012

Lilla lamm...

Lammet har överlevt natten och fått namnet Törnrosa (gissa vem som döpte...?) Hon kissar och bajsar och kan stå upp. Vi har provat att ge tillbaka henne till mamman, det är ju ändå det bästa, och mamman accepterade henne men tyvärr räckte inte värmelampan som värmekälla, utan hon blev snabbt för kall igen. Så nu är hon tillbaka i sin korg med bästa kompisen vetevärmaren.
För att ni ska förstå HUR LITEN hon faktiskt är, bjuder jag på en bild på när jag vägde henne. Här ligger hon i min 2-liters vispskål... (1,419 kg vägde hon idag, föresten. Några gram mindre än igår trots att hon äter. Men det är kanske som med nyfödda bebisar, de går ju också ofta ner lite... Och den här lilla är ingalunda något matvrak, det handlar om max 0,5dl/gång bara)

6 kommentarer:

marie sa...

Åhhh så liten och söt! Hoppas verkligen ni klarar det;)

Mian sa...

Men jisses så liten hon är...
Hoppas hoppas att det går bra med henne!

UlricaA sa...

Gudars så söt hon är....

Fru Purjo sa...

Men gu va liten....och så SÖÖÖÖÖT!!! Hoppas det går bra med henne

Linda Färnevik sa...

Tyvärr gick det inte alls utan lammet blev sämre och slutade suga. Trots sondmatning, så dog hon under natten. =(

Hostagården Får och Angora sa...

En sån liten en. Tråkigt att hon inte klarade sig.

Här går mina får och ser ut som ulliga flodhästar men några lamm behagar de inte klämma ur sig.

Tänk vad längesen jag var inne på din blog. Eller någon blog för den delen. Äntligen har jag hittat tillbaka. Nu är det inte någon av mina gamla bloggar som är aktiva (bl.a. en virrhjärnas kök) utan min alldeles färska. Här händer så mycket så det blev lite dåligt med bloggandet men nu gör jag ett nytt försök.;)

Mvh Jenny