torsdag, januari 08, 2009

Besök på hästsjukhuset och körning med kälke

I gårkväll åkte jag ner till vännen Jenni en bit utanför Borås då vi idag skulle åka till hästsjukhuset i Skara med hennes sto. Vi var uppe långt före tuppen, hästen lastad och klar kl 07:00 då det börjades snöa. Mörkt. Halt. snö... Vilka toppenförutsättningar för 15 mils körning med transport! =)

Redan efter ngn kilometer gled hästtransporten ned i diket! Efter 45 min väntan fick vi hjälp, kunde lasta av hästen (suck, när vi äntligen fått på henne! Inte världens mest lättlastade dam...) och få upp bil och transport. Promenerade till närmsta gård där vi efter lite om och men fick på hästen igen.



Vi hinner köra kanske... knappt 1km, innan vi nästan frontalkrockar med en lastbil på ett backkrön. Blixthalka, varken vi eller han fick stopp förän vi stod en meter ifrån varandra... Sedan kunde ingen backa pga av läget och halkan... Till slut fick vi backat hästtransporten med hjälp av en hel del muskelstyrka från oss och lastbilschaufförer =), men då kom inte lastbilen upp ändå. Grus, kedjor... Så småningom kommer de iaf upp och förbi. Nu är klockan 9:20, vi har inte ens kommit ½mil hemifrån gården och har tid på Skara kl 10... =/



Dessbättre var flexibla på hästsjukhuset och kunde ta imor oss när vi dök upp kl. 12, undersökningar, röntgen, cortison coh tuppkam i en kota och återbesök om 3 veckor... Så får vi hoppas på det bästa!

När jag kom hem var det dax för Dimmas motion. Lite mörkt hade det hunnit bli, men vi värmde upp med att lunna ut några stockar för att sedan dra hem ett litet lassfrån skogen ngn km bort. Stybbe hade lastat kälkarna som han byggt om och gjort rekade skaklar till tidigare under veckan. Det gick finemang att köra och var riktigt roligt tyckte både jag & Dimma! Nu var lasset ganska litet så här första gången, ett 15-tal "stockar" med en diameter på 10-15cm. Vi kan utan vidare lassa på det dubbla nästa gång.

5 kommentarer:

Koola Viola sa...

Urk för att köra häst-transport när det är sånt väder. Eller när nåt händer. Vi var ute med hästtransporten, två timmars körning, när stormen Tuva drog förbi. Blev stående på landsvägen mellan ett tiotal andra bilar med träd trillandes runtomkring oss. Hemskt. Vad skönt att allt gick bra för er till slut!

Nina sa...

himla tur ni hade trots allt!!!
och bra att hästen får komma på återbesök!!!

kram/Nina

nordicharps sa...

Låter som en mardröm! Jag är så glad att ni är välbehållna.

Ska vi åka till Gris Eva på lördag och spana in småkultingar???

guba sa...

Yeesss. Nu vet jag vad Linda skall få i pris om hon vinner Januaris stegutmaning, gäller bara att hålla ögonen öppna så ger det sig tydligen.. He he.

Anonym sa...

Jösses vad dramatiskt! Skönt att allt gick bra till slut och att hästkraken fick bli lite omhuldad efter den åkfärden. Hoppas nu också att du och vännen blir lite extra omvårdade oxå nu i helgen! Kram